Gå direkt till innehåll
Stadskvarteret växer fram på Drottninghög. Illustration: Jaenecke arkitekter
Stadskvarteret växer fram på Drottninghög. Illustration: Jaenecke arkitekter

Pressmeddelande -

Helsingborgshem och Serneke bygger 198 bostäder på Drottninghög

I dagarna blev det klart att Boverket beviljat Helsingborgshems nybygge Stadskvarteret på Drottninghög investeringsstöd på cirka 48 miljoner kronor. Projektet är bland de största i Helsingborgshems historia.

Stadskvarteret omfattar nybyggnation av 198 bostäder i två kvarter – radhus och flerbostadshus med lokaler i bottenplan. Det ingår också att utveckla bostadsrätter, ett flerbostadshus med 16 lägenheter och 10 radhus. Totalentreprenör är Serneke och ordersumman uppgår till 290 miljoner kronor.

- Det är ett av våra största projekt i modern tid och det bidrar till den fortsätta utvecklingen av hela Helsingborg, säger Karl Martell, byggchef, Helsingborgshem. Vi är oerhört glada att vi har fått investeringsstödet, det betyder att vi kan bygga attraktiva bostäder till en lägre månadskostnad. Vi ser fram emot ett fint projekt och ett bra samarbete med Serneke, säger Karl Martell.

Byggstart blir till sommaren, så snart rivningen av Grönkullagatan 1, 3 och 7 är klar. Norra kvarteret beräknas stå klart hösten 2022 och södra kvarteret sommaren 2023.

- I samband med rivningen återanvänder vi material till våra andra hus på Drottninghög. I dagsläget är det klart att vi återbrukar trappräcken och några diskbänkar. Vi fokuserar på att återbruka byggdelar som har hög klimatpåverkan vid nytillverkning till exempel stål, betong och tegel, berättar byggprojektledare Christine Delander Eksten.

I Sernekes avtal med Helsingborgshem, som är ett allmännyttigt bostadsbolag ägt av Helsingborgs stad, ingår samarbete kring arbetsmarknadsprojekt Rekrytera, ett projekt som syftar till att hitta effektiva vägar ut på arbetsmarknaden för arbetssökande på Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal.

- Det är fantastiskt roligt att bygga och utföra detta projekt tillsammans med Helsingborgshem. En bonus är Rekrytera där vi ska jobba med sociala aspekter i linje med Sernekes värdegrund att ge tillbaka till samhället och nästa generation, säger Hans Ottoson, arbetschef på Serneke.

De nya bostäderna på Regementsvägen riktar sig till en bred målgrupp, med en stor variation av lägenheter.

- Här ska det vara enkelt att leva och vi uppmuntrar till en hållbar livsstil. Här kan du hyra eller köpa, bo stort eller litet, ensam eller tillsammans – allt i en stadsmiljö med mycket grönska och plats för nya möten, avslutar Christine Delander Eksten.

För mer information, kontakta:
Karl Martell, byggchef Helsingborgshem AB
Tel: +46 42-20 82 05
karl.martell@helsingborgshem.se

Christine Delander Eksten, byggprojektledare Helsingborgshem AB
Tel: +46 42-20 82 09
christine.delanderEksten@helsingborgshem.se

Hans Ottoson, arbetschef Serneke
Tel: +46 700 81 93 95
hans.ottosson@serneke.se

Johan Live, pressansvarig Serneke
Tel: + 46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se

Fakta om investeringsstödet

Om Serneke
Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom entreprenad och projektutveckling. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter omkring 7 miljarder kronor och cirka 1 200 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare. Bolagets verksamhet är rikstäckande och organiserad i fem regioner, Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr. Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Alingsås, Borås, Eskilstuna, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Luleå, Skövde, Strömstad, Trollhättan, Uppsala, Varberg, Växjö och Örebro. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborgshem är ett bostadsföretag med cirka 12 000 hyreslägenheter i över 30 bostadsområden. Vi ägs av Helsingborgs stad och var femte helsingborgare har sitt hem hos oss. Vår verksamhet är viktig för att staden ska växa och vara attraktiv för en mångfald av människor. Därför strävar vi efter att utveckla boenden, stadsdelar och service som matchar olika livsstilar och behov.

Vi är ca 200 anställda som alla tar avstamp i en gemensam värdegrund. Genom ett öppet och aktivt förhållningssätt vill vi möta våra kunders drömmar om livet hemma. Både idag och imorgon.

Kontakter

Åsa Cullborn

Åsa Cullborn

Presskontakt Presskontakt 042-20 81 74
Jenny Andersson

Jenny Andersson

Presskontakt Presskontakt 042-20 81 77

Relaterat innehåll

Några deltagare och medarbetare från projekt Rekrytera.

220 helsingborgare har fått jobb genom projekt Rekrytera

Projekt Rekrytera, som startade i januari 2016, har väckt stort intresse långt utanför Helsingborg. Det mycket positiva resultatet talar sitt eget språk. Av totalt 339 deltagare har 220 fått en anställning och 46 studerar. Nu uppmärksammar projektet det goda resultatet i en slutkonferens.

Stadskvarterets nya radhus i två plan får sedumtak och tegelfasad. 3D-visualisering: WEC 360

Helsingborgshem säljer radhus i nya Stadskvarteret - fortsätter driva variation och attraktivitet på Drottninghög

När Helsingborgshem 2019 tog beslutet att bygga Stadskvarteret på Drottninghög, var inte marknaden redo för bostadsrätter. Nu, nästan 2 år senare, är intresset stort. – I ljuset av den framgången är det fantastiskt att vi kan ta nästa steg. Genom att sälja de tio radhusen som egnahem skapar vi möjligheter för en ny boendeform, berättar Lars Hansson, styrelseordförande på Helsingborgshem.